finkelstein

Logica formală ne învaţă că lucrurile ori sunt, ori nu sunt. Iar cele care sunt n-au cum să nu fie. Aşa stând lucrurile, dacă eu vă spun că am descoperit o stranie serie de coincidenţe, vă rog să nu mă contraziceţi. Ascultaţi-mă!

În urmă cu fix 34 de ani, pe 7 august 1974, Richard Nixon se gândea să demisioneze din funcţia de preşedinte al SUA, gest care avea să fie făcut două zile mai tîrziu, pe 9 august (foto jos). Doi jurnalişti de la Washington Post scriau deja de doi ani despre cazul Watergate, dezvăluiri care aveau să ducă la prima demisie a unui preşedinte american.

Anchetele celor de la Washington Post au început deci în 1972. În acelaşi an, Richard Nixon îl angaja pe tînarul Arthur J. Finkelstein pe post de consultant politic. Nu ştim sigur, dar putem presupune că Finkelstein a lucrat în mod direct cu cei din Comitetul pentru Realegerea Preşedintelui, personaje celebre în cazul Watergate, caz care face vorbire despre acţiuni de sabotare a democraţilor.

Pe 9 august 1974 eu împlineam 29 de zile de la naştere. 34 de ani mai tîrziu, aparatul meu foto cumpărat din Statele Unite avea să suprindă o imagine (foto sus) cu fostul consultant al preşedintelui Nixon, astăzi consultant al premierului Tăriceanu. (Să vă mai spun că pînă azi singura fotografie cu Finkelstein era aceasta?)

Pe 9 august 2008, deci fix 34 de ani de la demisia lui Nixon, consultantul Finkelstein este aşteptat la Vila Lac 1 din Bucureşti pentru o noua rundă de întîlniri cu liberalii în vederea alegerilor din toamnă.

bscap0000

Comments

atti
Posted on 7th August, 2008

monsieur,
ai comis-o
chapeau!

ionut
Posted on 7th August, 2008

lipsesc din sirul coincidentelor elementele: Bucuresti Post si inregistrarile convorbirilor din biroul premierului Tariceanu. daca vor fi introduse astea 2 in sir pana pe 9 august, s-ar putea sa mai obtinem si marea coincidenta. altfel…nu prea cred.

pana una alta…felicitari pentru poza!

zoso
Posted on 7th August, 2008

bravos natiune. acum te poti imbogati, vanzand poza la reuters si ap.

FuckYouTovarasi.blogspot.com
Posted on 7th August, 2008

Esti un profi, man !

Si apropo de coincidente – erai acolo din intamplare sau special pentru a face poza ? ;)

radu c
Posted on 7th August, 2008

foarte tare

CTI97
Posted on 7th August, 2008

felicitari si la mai multe coincidente :)

dsn
Posted on 7th August, 2008

da, chiar serialitate cred. oricum interesant, foarte

Lilick
Posted on 7th August, 2008

Genial cum te stiu… :)

ipo
Posted on 7th August, 2008

Poate-ti bate careva la usa intr-o seara si iti face zob aparatul si vreo 2-3 oase. :D

sutu
Posted on 7th August, 2008

alin :) hihihi, te-ai molipsit de la DA?

Anca
Posted on 7th August, 2008

Nu era mai simplu sa-i ceri o poza lui Andronic? :D

radu
Posted on 7th August, 2008

Adevarul e ca in luna august se intimpla multe nenorociri…
Oricum ar fi, liberalii au niste consilieri periculosi rau. Nu vad cum ar rata alegerile cu ei. Astia cred ca joaca pe degete mapamondul. Cine stie cite lovituri de stat au pus la cale de-a lungul timpului?

bagatare
Posted on 8th August, 2008

inseamna ca se plateste bine in romania consultanta politica de sta tipul pe aici.

GtR
Posted on 8th August, 2008

e la moda, in ultima vreme, prin Romania, ca strainii sa vina si ne rezolve problemele. Si in fotbal, si in economie, mai nou si in politica. Inaintea liberalilor s-au mai fript si altii cu consilieri straini, multi celebri cu decenii in urma…de ce ar fi ei buni acum, in Romania? snobism politic…A face politica in Romania nu se pliaza pe nicio regula din manualele de politologie…avem o natie prea unica si speciala, ce nu se muleaza pe statisticile international agreate.Speciala, negativ vorbind.
Asa ca acest Finkelstein o sa le faca liberalilor fix o (beep).

ionut
Posted on 9th August, 2008

e 9 august. ora 16:39. mai speri ca pana la sfarsitul zilei, Tariceanu se va intoarce din Pula si va inchide cercul coincidentelor?

Leave your Comment